Vloeren » Laminaat

Een alom bekende vloer is laminaat. Laminaat is een gelaagde vloer met een watervaste, gelijmde HDF-plaat als kern. Een laminaat vloer bestaat uit vier verschillende lagen:

 

1. Een transparante, slijtvaste bovenlaag

Deze toplaag maakt de laminaat vloer bestand tegen vlekken, slijtage, schokken, krassen, schroeiplekken en huishoudelijke chemische producten. Ze bestaat uit verscheidene lagen melamine die onder hoge druk en hoge temperatuur op de kernplaat van HDF geperst zijn. De toplaag is afgewerkt met een hout- of tegeltextuur/-structuur die 'registered-embossed' wordt genoemd. 

2. Een decorlaag

Dit is de laag die het feitelijke uiterlijk van de vloer bepaalt. De decorlaag is een foto met zeer hoge resolutie van echt hout of echte tegels, die met druktechnieken wordt gereproduceerd en wordt afgewerkt met melaminehars. De combinatie van een perfect dessin en de oppervlaktestructuur zorgt ervoor dat de hout- of tegelimitatie buitengewoon echt en natuurlijk oogt. 

3. Een watervast gelijmde kernplaat van HDF

De kernplaat van HDF vormt het hart van de laminaatvloer. HDF betekent 'High Density Fibre Board' (vezelplaat met hoge dichtheid). De plaat is gemaakt van geraffineerde houtvezels en melaminehars van hoge kwaliteit. Het is een samengestelde houtvezelplaat die alle delen van de boom gebruikt. De plaat heeft een zeer homogene samenstelling en technische kenmerken. Ze is uiterst duurzaam, stabiel en zeer vochtbestendig. 

4. Een tegenlaag

Deze vochtbestendige rug garandeert een perfect evenwichtige plaat die niet zal kromtrekken of

 

Van de Kamp woninginrichting heeft verschillende collecties laminaat. Onder laminaat dient een dampremmende ondervloer te worden gelegd. Er zijn verschillende soorten ondervloeren voor onder laminaat, die variëren van eenvoudig tot ondervloeren die het contactgeluid –kenmerkend voor laminaatvloeren – reduceren.

 

De meest bijzondere is deze van Douwes Dekker. Deze laminaatvloeren kenmerken zich door uitzonderlijk lange planken van maar liefst 223 cm lang! Douwes Dekker vloeren hebben een natuurlijke uitstraling van een echte houten vloer en zijn allemaal voorzien van een vellingkant waardoor de planken extra worden benadrukt.