Vloeren » Marmoleum

Marmoleum is eigenlijk de merknaam voor linoleum zoals het door een (Nederlandse) fabrikant op de markt is gebracht. Het bekende merk voor Marmoleum vloeren is Forbo Marmoleum. Linoleum bestaat ondertussen al weer meer dan 100 jaar. Het merk Marmoleum staat voor linoleum met een gemarmerd dessin en is dus ook ontstaan uit een combinatie van deze twee woorden.

 

Wat is linoleum (marmoleum)?

Linoleum wordt gemaakt van natuurlijke grondstoffen (lijnolie, houtmeel, pigmenten, bindmiddel en kalksteen) door middel van een milieu vriendelijk fabrieksproces.

Marmoleum is verkrijgbaar in verschillende dessins en in vele kleuren. Marmoleum is verkrijgbaar in verschillende vormen: op rol en als klikpanelen in de vorm van tegels of stroken.

De prijs-/kwaliteitsverhouding van marmoleum is uitstekend.

Het is slijtvast, krasvast, vochtbestendig, isolerend, veerkrachtig en anti statisch. Kleine beschadigingen kunnen gemakkelijk worden bijgewerkt. Het is een gladde vloer die goed schoon te maken is. Marmoleum kan goed tegen hitte en is moeilijk ontvlambaar.

 

Marmoleum wordt verlijmd op een gladde geëgaliseerde ondervloer. Er bestaat ook clickmarmoleum.

In marmoleum kunnen patronen worden verwerkt. Op deze manier ontstaat een bijzondere vloer.

Marmoleum is geschikt voor alle ruimtes in huis met uitzondering van de natte ruimtes.

Marmoleum heeft een milieukeur (omdat het bestaat uit zorgvuldig uitgekozen natuurlijke stoffen). Marmoleum is uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming omdat het  warmte goed geleidt.

 

Van de Kamp woninginrichting is marmoleumspecialist en installeert een marmoleum vloer vakkundig.