Vloeren » Tapijt

Met tapijt kunt u veel kanten op. Voor elke ruimte is er wel een passend tapijt. Tapijt heeft een warme en comfortabele uitstraling, maar daarnaast heeft tapijt veel voordelen:


Tapijt is zacht voor de oren. Wanneer er gekozen wordt voor tapijt als vloerbedekking, is het geluidsniveau aanzienlijk te verminderen. De vezels in tapijt weerkaatsen het geluid niet, maar absorberen het juist. Hierdoor hebben de eventuele buren minder last van uw levenslust.

 

Tapijt bespaart energie doordat tapijt een isolerende werking heeft. In combinatie met vloerverwarming werkt de hoge isolatiewaarde van tapijt juist averechts. Er bestaan echter tapijt soorten die wel geschikt zijn in het geval waar  vloerverwarming wordt gebruikt als bijverwarming (70-80% moet van een andere warmtebron komen).

 

Tapijt zorgt voor een schoner klimaat in huis dan een harde vloer. Bij harde vloeren dwarrelen stofdeeltjes op bij elke beweging en luchtstroom, terwijl zachte vloerbedekking in staat is om deze fijne deeltjes uit de lucht te filteren en vast te houden. Er komen veel minder fijne stofdeeltjes in de luchtwegen terecht tot wel 2 keer minder dan in ruimtes met een harde vloer.

 

Van de Kamp woninginrichting heeft een uitgebreide collectie tapijt van Parade- Bonaparte- Desso, Interfloor, Nouwens&Bogaerd en Bélakos.Een bijzondere collectie is de wol/sisal collectie van Cunera.